Vierarmentunnel vanaf donderdag 6 uur opnieuw open

De Vierarmentunnel in Tervuren is donderdagochtend vanaf 6 uur opnieuw open voor het verkeer. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. De tunnel ging eerder woensdagavond dicht voor alle verkeer. Tijdens onderhoudswerken aan de vierarmentunnel werd in de nacht van dinsdag op woensdag een defect aan een putdeksel van een inspectieput van de riolering vastgesteld, en dat op de Brusselse binnenring bij het binnenrijden van het Vierarmenkruispunt richting Waterloo.
Uit veiligheidsmaatregelen werd de rechterrijstrook onmiddellijk afgesloten. Die rijstrook blijft afgesloten tot wanneer de tunnel donderdagavond omstreeks 20 uur dicht gaat voor de volledige herstelling van het putdeksel. Om het deksel op een veilige manier te kunnen vervangen, heeft de aannemer beide rijstroken nodig. Dat betekent nog stevige hinder voor de avondspits op de Brusselse binnenring.
Het betonnen kader waar het metalen putdeksel op rust was defect, er is dus geen sprake van een zinkgat, maar van een opening van 30 op 30 cm in de betonnen omkadering van een inspectieput boven de riolering, zegt Wegen en Verkeer.
De Vierarmentunnel werd woensdagavond vanaf 20 uur afgesloten tot donderdagochtend, zodat de aannemer in alle veiligheid het nieuwe betonnen putdeksel met snelhardend beton kon installeren en vastankeren.

bron: Belga