Belgen in het buitenland - PSG en Meunier plaatsen zich ten koste van het Reims van Foket voor finale Ligabeker

Paris Saint-Germain staat na een eenvoudige 0-3 zege bij Stade Reims voor de zesde keer in zeven jaar tijd in de finale van de Franse Ligabeker. Enkel vorig jaar haalde de Franse kampioen de eindstrijd niet. Thomas Meunier speelde de hele wedstrijd bij de Parijzenaars, bij Reims stond Thomas Foket negentig minuten tussen de lijnen. PSG treft op 4 april in de finale het Olympique Lyon van Jason Denayer, dat dinsdag na strafschoppen Rijsel versloeg. Het wordt de laatste finale om de Ligabeker, volgend seizoen wordt de trofee opgedoekt. Een kopbaldoelpunt van kapitein Marquinhos (9.) en een eigen doelpunt van N'Clomande (31.) brachten PSG nog voor rust op rozen. Na de pauze - en na de rode kaart voor Munetsi (74.) bij de thuisploeg - legde de ingevallen Kouassi (78.) de eindstand vast op 0-3.

Mike Trésor Ndayishimiye liet zich in Nederland opnieuw opmerken. De aanvallende middenvelder gaf in de achtste finales van de KNVB Beker de assist voor de 0-1 van Willem II op bezoek bij Heerenveen. De Friesen kwamen echter nog terug tot 2-2 en strafschoppen moesten het pleit beslechten. Daarin was Heerenveen met 4-3 te sterk, ondanks een rake elfmeter van Ndayishimiye, die 120 minuten op het veld stond. Ook Cyriel Dessers en Dario Van den Buijs konden zich niet plaatsen voor de laatste acht. Vitesse kwam met 0-2 winnen in Almelo. Dessers en Van den Buijs speelden de hele wedstrijd. Nog in Nederland maakte Ajax met 7-0 brandhout van tweede divisionist (derdeklasser) Spakenburg.

In Griekenland tot slot was Viktor Klonaridis bij AEK Athene goed voor zijn eerste doelpunt van het seizoen. Klonaridis zorgde voor de derde treffer in de 1-3 uitzege van de hoofdstedelingen bij nummer elf Volos. AEK is derde, op dertien punten van koploper Olympiakos.