Pas in de namiddag enkele opklaringen

Pas in de namiddag enkele opklaringen

Vooral in de noordelijke landshelft hangt er deze ochtend nevel en mist die lokaal kan aanvriezen. De lage bewolking kan er hardnekkig blijven hangen, in de namiddag verschijnen ten noorden van Samber en Maas wel enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 1 en 5 graden. Dat voorspelt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het, ten zuiden van Samber en Maas, licht bewolkt tot helder. Elders vaak grijs met opnieuw vorming van nevel en aanvriezende mist en kans op gladde wegen. Minima tussen +2 graden aan zee en -7 graden in de Hoge Ardennen.

Na een koude nacht met op vele plaatsen nachtvorst start woensdag met ochtendgrijs. In sommige streken is motregen mogelijk, en die kan in de ochtend tijdelijk bevriezen. De maxima liggen tussen 2 en 3 graden in de Ardennen en 7 en 8 graden aan de kust.

Donderdag start in vele streken grijs met soms een slechte zichtbaarheid. In de namiddag ontstaan geleidelijk brede opklaringen in het oosten van het land. Deze kunnen zich in de avond uitbreiden naar het centrum. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden. De weersvoorspelling voor vrijdag is nog onzeker. In de meeste streken (en vooral in het westen van het land) wordt ochtendgrijs voorspeld. In het oosten en in het centrum wordt het wisselend bewolkt met soms opklaringen. De maxima liggen tussen 4 en 8 graden (afhankelijk van de bewolking).

Op zaterdag is het vaak bewolkt met plaatselijk wat lichte neerslag. De maxima liggen tussen 3 en 4 graden in de Ardense hoogten en 7 en 8 graden in Laag- en Midden-België. Er wordt geen nachtvorst meer verwacht. Zondag blijft het vaak zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen of motregen. Het wordt opnieuw zachter met maxima tussen 5 en 6 graden in de Hoge Venen en 9 en 10 graden in Laag- en Midden-België.

bron: Belga