Eerste steen gelegd van project “Grote Hal” in Molenbeek

Burgemeester van Molenbeek Cathérine Moureaux (PS) en schepen van Openbare Werken Jef Van Damme (sp.a) hebben maandag de eerste steen gelegd van de “Grote Hal”. Het project moet het vlaggenschip worden van het duurzaam wijkcontract Kleine Zenne en zorgt voor een open verbinding tussen de Industriekaai en Heyvaertstraat. De nieuwe Grote Hal wordt opgetrokken in een oude industriële hal die dateert uit de jaren 1920 en zorgt voor een open verbinding tussen de Industriekaai en Heyvaertstraat. Die verbinding wordt voorbehouden aan voetgangers en zachte mobiliteit. In de hal komt onder meer een overdekt gebied met een groene heuvel en bomen. Binnen het eiland dat gevormd wordt door de Grote Hal zal ook een Franstalige crèche gebouwd.
“De Grote Hal zal het uitzicht van de rechteroever van het kanaal veranderen en een compleet nieuwe dynamiek met zich meebrengen. De gedeeltelijk overdekte publieke ruimte zorgt ervoor dat er culturele, sportieve en feestelijke activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de Heyvaertwijk”, vertelt burgemeester Moureaux.
Binnen het wijkcontract Kleine Zenne wordt daarnaast ook nog de bouw van intergenerationele woningen, atelierruimtes en de heraanleg van de kaai voorzien. Het kostenplaatje komt neer op 7,7 miljoen euro en wordt betaald door de publieke overheden. De werken zouden tegen de lente van 2021 afgerond zijn.
“Bewoners en verenigingen werden betrokken bij de verschillende stadia van het ontwerp, van de schets tot de indiening van de bouwaanvraag. Dit proces van burgerparticipatie zal worden voortgezet in de volgende fasen”, zegt schepen Van Damme.

bron: Belga