Volgende week nachtvorst verwacht op vele plaatsen

Volgende week nachtvorst verwacht op vele plaatsen

Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar namiddag af. Af en toe is er nog kans op enkele regen- of winterse buitjes, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. In het westen en het centrum wordt het meestal droog. De maxima schommelen tussen 2 en 8 graden, meldt het KMI. Begin volgende week rustig en droog weer met op vele plaatsen nachtvorst en soms hardnekkig ochtendgrijs. Vanavond en vannacht wordt het na een laatste winterse bui op de Ardense hoogten droog met aanvankelijk brede opklaringen. In de Ardennen wordt er lage bewolking gevormd en elders is er ook kans op nevel, aanvriezende mist en rijm- en ijsplekken. Het kwik daalt naar -2 tot +3 graden.

Morgenochtend is het opletten voor lokale aanvriezende mist en plaatselijke rijm- en ijsplekken. Na het optrekken van het ochtendgrijs, dat plaatselijk wel tot de middag kan blijven hangen, blijft het droog en rustig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 7 graden aan de kust.

Morgenavond en -nacht blijft het droog, maar wordt het koud met algemene nachtvorst in het binnenland. Op meerdere plaatsen is er kans op aanvriezende mist en vorming van lage bewolking. De minima liggen tussen +1 graad aan zee en -4 graden in het binnenland.

Dinsdagochtend verwacht het KMI nagenoeg overal negatieve temperaturen. ’s Ochtends is er kans op aanvriezende mist en plaatselijk hardnekkige lage bewolking, vooral dan in het westen en het noordwesten van het land. In de loop van de dag wordt het zonnig. De maxima schommelen tussen 2 en 5 graden. Ook woensdag en donderdag is er ’s ochtends kans op aanvriezende mistbanken.

bron: Belga