Leicester ondanks assist van Praet onderuit bij Burnley, Internazionale morst met punten

door
Belga
Leestijd 3 min.

Leicester City heeft op het veld van Burnley zijn tweede nederlaag op rij geleden in de Premier League. Op de 23e speeldag kwamen de Foxes wel op voorsprong na een goede interventie van Dennis Praet, maar de thuisploeg keerde alsnog het tij. Leicester blijft derde in de stand. En in de Italiaanse Seria A heeft Internazionale op de twintigste speeldag puntenverlies geleden op bezoek bij staartploeg Lecce. Inter kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Praet stond ten koste van Youri Tielemans opnieuw in de basis bij Leicester. De Rode Duivel bedankt na een halfuur voor het vertrouwen. Praet zette zijn ploegmaat Harvey Barnes (33.) met een prima sliding tackle op weg naar de 0-1. Burnley was na de pauze de betere ploeg en werd beloond met de gelijkmaker van Chris Wood (56.).

Vanop elf meter kreeg Vardy de kans om Leicester opnieuw op voorsprong te schieten, maar doelman Pope schudde een schitterende redding uit zijn handschoenen. Youri Tielemans kwam Praet aflossen in de 74e minuut en zag hoe Ashley Westwood (79.) de zege schonk aan Burnley. Leicester verliest al voor de vierde keer in zes wedstrijden, maar blijft wel comfortabel derde in de tussenstand. Burnley (veertiende) doet met zijn eerste competitiezege in vijf duels een goede zaak in de degradatiestrijd.

Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata zijn er met Hertha Berlijn niet in geslaagd om te stunten tegen Bayern München. De Rekordmeister ging op de achttiende speeldag in de Bundesliga met 0-4 winnen in de Duitse hoofdstad. Berlijn hield een uur lang stand, maar nadien scoorden Thomas Müller (60.), Robert Lewandowski (73., penalty), Thiago Alcantara (75.) en Ivan Perisic (84.). Bayern München rukt op naar de tweede plek, op vier punten van leider Leipzig. Hertha Berlijn is veertiende (op 18 ploegen).

Internazionale heeft vannamiddag op de twintigste speeldag in de Italianse Serie A puntenverlies geleden op bezoek bij staartploeg Lecce. De ploeg van Rode Duivel Romelu Lukaku moet na een 1-1 gelijkspel vrede nemen met een punt. Juventus kan vanavond een kloof van vier punten slaan.

Romelu Lukaku dacht Inter na een kwartier op voorsprong te zetten, maar wegens een voorafgaande overtreding ging het feestje niet door. Even later zette de Rode Duivel een combinatie op met Brozovic, die op de paal besloot. Pas na de pauze vond Inter het gaatje tegen het stugge Lecce. Alessandro Bastoni (72.) kopte op een hoekschop binnen. Lang konden de Milanezen niet genieten van de voorsprong. Marco Mancosu (77.) bracht de thuisploeg langszij. Inter had geen verhaal meer in huis en ontsnapte zelfs aan de nederlaag. Een vrije trap van Falco scheerde de paal.

Cagliari kende een goede eerste seizoenshelft, maar kampt duidelijk met een vormdip. Na vier competitienederlegen op rij en de uitschakeling in de Coppa Italia, wilde de ploeg van aanvoerder Radja Nainggolan opnieuw de rug rechten op het veld van staartploeg Brescia. Joao Pedro (21.) kopte de 0-1 tegen de netten, maar via Ernesto Torregrossa (27. en 49.) ging de thuisploeg op en over Cagliari. Joao Pedro (68.) zette vanop strafschop orde op zaken. Na een rode kaart voor Brescia-spits Mario Balotelli, die Pellegrini in het gezicht trapte, had Cagliari nog tien minuten om de zege over de streep te trekken. Maar de 2-3 viel niet meer.

In de stand blijft Inter tweede. Leider Juventus heeft vanavond een uitgelezen kans om uit te lopen op de Nerrazzuri. De Oude Dame krijgt bezoek van Parma en kon een voorsprong van vier punten uitbouwen. Cagliari is zesde, Lecce zeventiende en Brescia achttiende

bron: Belga