Dieter Kersten tweede Belg CrossCup Hannuit: “Mijn trainerswissel begint te lonen”

Dieter Kersten tweede Belg CrossCup Hannuit: "Mijn trainerswissel begint te lonen"

Dieter Kersten finishte vandaag als vierde bij de CrossCup van Hannuit, als tweede Belg. Voor de 23-jarige Limburger ging het om het beste resultaat uit zijn carrière, hij was dan ook vanzelfsprekend tevreden. “Ik ben te snel gestart”, begon Kersten met een puntje van kritiek op zijn eigen tactiek. In de eerste kilometer ging hij helemaal voorin het tempo bepalen. “Daarna heb ik me wijselijk wat laten uitzakken. Dat bleek een goed idee, al heb ik natuurlijk wel gevoeld dat ik iets te snel vertrok. Maar goed, met dit resultaat mag ik meer dan tevreden zijn.”

Kersten loopt momenteel stage voor zijn studies bedrijfsmanagement, een reden te meer om verrast te zijn met zijn sterke resultaat in Hannuit. “Ik adviseer beginnende ondernemers. Vroeger had ik alle tijd van de wereld om te trainen, soms twee keer per dag, maar nu werk ik van negen tot vijf. Trager ga ik er blijkbaar niet van lopen.”

Anderhalf jaar geleden ruilde de Limburger atletieklegende Karel Lismont als coach voor Tim Moriau, die onder meer Isaac Kimeli begeleidt. “En dat begint nu te lonen, de trainingen van Tim werken duidelijk”, zegt Kersten. “Op het BK in Brussel hoop ik nog beter voor de dag te komen. In functie daarvan doe ik nog enkele specifieke crosstrainingen, zo heb ik er nu nog geen enkele achter de rug.”

bron: Belga