EuroMillions Basket League – Yves Defraigne is nieuwe coach van Aalstar

EuroMillions Basket League - Yves Defraigne is nieuwe coach van Aalstar

Aalstar heeft Yves Defraigne aangesteld als nieuwe coach. Hij is de opvolger van de Amerikaan Trevor Huffman, die Defraigne net als Kevin Verhulst zal bijstaan als assistent. De club neemt afscheid van assistent Jean Colinet. Dat maakten de Oost-Vlamingen zaterdag bekend. Aalstar staat na 13 speeldagen pas op de zevende plaats in de EuroMillions Basket League, wat onder de verwachtingen is van de ambitieuze club. “Trevor Huffman liet weten dat hij zich beter als assistent-coach zou voelen om van daaruit sterker te worden naar de toekomst toe”, zo luidt het op de website van Aalstar. “Als club voelden wij dit ook aan gezien de noodzakelijke groei qua coaching ons inziens vertraagde.”
“Met deze verschuivingen en de nieuwe aanstelling wil Okapi naar de finale van de Beker én tevens een betere uitgangspositie verwerven naar de play-offs toe.” In de halve finale van de Beker van België neemt Aalstar het op tegen Charleroi.
Defraigne heeft als coach heel wat ervaring op het hoogste niveau. In de zomer van 2018 vertrok hij bij Kangoeroes Willebroek, zijn vorige club. Defraigne coachte verder Bergen, Gent, het Duitse Trier en Brussels.
Huffman, ex-speler van de Ajuinen, werd afgelopen zomer aangesteld als coach van Aalstar. Het was zijn eerste opdracht als T1.

bron: Belga