Belgen in het buitenland - City geeft zege uit handen, Real voorlopig alleen leider na zege in topper tegen Sevilla

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de 23e speeldag in de Premier League heeft Manchester City in het slot de zege uit handen gegeven tegen Crystal Palace (2-2). Leandro Trossard hielp Brighton aan een 1-1 gelijkspel tegen Aston Villa met een doelpunt. In Spanje won doelman Thibaut Courtois met Real Madrid de topper tegen Sevilla met 2-1. In de eerste helft waren de 'The Citizens' baas met enkele grote kansen waaronder een knappe vrije trap van Kevin De Bruyne, die vanop 20 meter uiteenspatte op de lat. Toch was het Crystal Palace dat op voorsprong kwam. De eerste kans van de wedstrijd kopte Cenk Tosun (39.) binnen. City bleef druk zetten tegen een defensief Crystal Palace. Pas in het slot kon Agüero (82. en 87.) met twee treffers de ban breken voor de landskampioen. De zege leek binnen voor City, tot Fernandinho (90.) de voorzet van Zaha in eigen doel werkte. Manchester City (48 ptn) staat met twee matchen meer gespeeld tweede na de onbetwiste leider Liverpool (61 ptn). Crystal Palace staat negende met 30 punten.

Leandro Trossard heeft Brighton & Hove Albion met een doelpunt aan een punt geholpen tegen Aston Villa. Na een counter werkte de Limburger scherp af. Een kwartier voor tijd trapte Grealish (75.) de bezoekers langszij. Brighton (25 ptn) staat veertiende. Aston Villa blijft in de degradatiezone hangen met 22 punten.

Wolverhampton heeft een 2-0 ruststand kunnen ombuigen in een 2-3 overwinning tegen Southampton. Bednarek (15.) en Long (35.) scoorden voor de thuisploeg in de eerste helft. Doelpunten van Neto (53.) en Jimenez (65. en 76.) keerden de situatie nog helemaal om. Leander Dendoncker maakte de match in het winnende kamp vol. De Wolves staan zesde met 34 punten. Southampton (12e) staat enkele plaatsen lager met 28 punten.

- La Liga -

Real Madrid heeft de topper tegen Sevilla in Bernabéu gewonnen met 2-1. Casemiro (57. en 70.) was de held van de dag met zijn twee doelpunten. Luuk de Jong (64.) wist Courtois twee keer te verschalken, al werd bij de eerste poging onze nationale doelman geholpen door de VAR die de treffer afkeurde. Eden Hazard revalideert nog na een blessure.

Real Madrid (43 ptn) is voorlopig alleen leider met drie punten meer dan rivaal Barcelona, dat zondag nog speelt tegen Granada. Sevilla staat vierde met 35 punten.

bron: Belga