David Goffin opent op Australian Open tegen Fransman Chardy

David Goffin opent op Australian Open tegen Fransman Chardy

Vandaag is in Melbourne geloot voor de hoofdtabel van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. David Goffin (ATP 11) neemt het in de eerste ronde op tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP 56). Goffin klopte de Fransman vorig jaar op Wimbledon maar verloor van hem in 2015 op Roland Garros. Bij winst ontmoet de Luikenaar, het elfde reekshoofd en de enige Belgische man op de hoofdtabel, de Brit Cameron Norrie (ATP 62) of de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP 64). In de derde ronde wacht mogelijk een treffen met de Rus Andrey Rublev (ATP 18). Vorig jaar ging Goffin er in Melbourne in de derde ronde uit tegen de Rus Daniil Medvedev. Zijn beste uitslag in de happy slam is een kwartfinale in 2017.

Elise Mertens (WTA 17), het zestiende reekshoofd, staat in de eerste ronde tegenover de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA 82). De Limburgse stuntte in 2018 door als debutante meteen de halve finales te bereiken. Vorig jaar moest ze in de derde ronde inpakken.

Alison Van Uytvanck (WTA 47) kruist de degens met de Française Fiona Ferro (WTA 63). Kirsten Flipkens (WTA 79) komt de baan op tegen de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 21), het twintigste reekshoofd. Greet Minnen (WTA 119) kan zich, als vierde Belgische, via de kwalificaties nog plaatsen voor de hoofdtabel.

De Australian Open begint maandag. De Serviër Novak Djokovic en de Japanse Naomi Osaka verdedigen hun titel.

bron: Belga