Anderlecht/Club Brugge is zondag eerste kraker van 2020

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na een pauze van drie weken hervat de competitie in de Jupiler Pro League dit weekend met de 22e speeldag. Het is vooral uitkijken naar zondag. Dan staat om 18 uur in het Lotto Park de Clasico tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. Vorige maand was Club ook al te gast bij de Brusselse rivaal voor de kwartfinale van de Croky Cup. Toen won het elftal van Philippe Clement eenvoudig met 0-2. De autoritaire competitieleider lijkt zondag opnieuw uitgesproken favoriet. Op het gala van de Gouden Schoen kreeg het vertrouwen van de West-Vlamingen alvast een bijkomende boost met de herverkiezing van Hans Vanaken en Clement die gelauwerd werd als beste coach.

Bij Anderlecht is het afwachten of het verrassende nieuws over de machtswissel aan de top de kleedkamer kan inspireren tot een stunt. Als de Brusselaars nog een sprankeltje hopen koesteren op play-off 1, moeten ze hoe dan ook punten pakken. De kloof met nummer zes KV Mechelen bedraagt negen speeldagen voor het einde van de reguliere competitie 7 punten.

Mechelen trapt het voetbaljaar 2020 morgenavond op gang met een thuiswedstrijd tegen Standard. De Rouches lossen de verwachtingen voorlopig niet helemaal in. Preud'homme had, in zijn tweede seizoen op de Luikse bank, vermoedelijk op meer gerekend dan een vijfde plaats op liefst 14 punten van Club, dat bovendien nog een inhaalmatch tegen de verrassende tweede Charleroi tegoed heeft. De Karolo's komen zaterdag in de vooravond in actie op het veld van Eupen.

Nog zaterdag speelt AA Gent, derde in de stand, thuis tegen Moeskroen. Onderin speelt Oostende gastheer voor Waasland-Beveren. STVV ontvangt Kortrijk.

Zondag staan naast Anderlecht/Club nog twee duels op het programma. Rode lantaarn Cercle Brugge wacht 's namiddags voor eigen publiek een lastige opdracht tegen Antwerp, waar topschutter Mbokani geprikkeld zal zijn na het net missen van de Gouden Schoen. De speeldag wordt zondagavond afgesloten aan de Gaverbeek met een duel tussen Zulte Waregem en uittredend kampioen KRC Genk, twee ambitieuze teams die voorlopig naast de top zes vallen.

bron: Belga