Poetin stelt hoofd federale belastingsdienst voor als nieuwe premier

Poetin stelt hoofd federale belastingsdienst voor als nieuwe premier
Poetin stelt hoofd federale belastingsdienst voor als nieuwe premier

De Russische president Vladimir Poetin heeft Michail Misjoestin, het hoofd van de Russische federale belastingdienst, voorgesteld als kandidaat voor de post van premier. Dat meldt de persdienst van het Kremlin aan de Russische staatspersagentschappen. De vorige premier Dmitri Medvedev had woensdag nog maar het ontslag van hem en de Russische regering aangekondigd, kort na de toespraak van Poetin in het Russische parlement. “De Russische president Vladimir Poetin heeft een werkvergadering gehouden met Michail Misjoestin, en bood hem aan de post van regeringsleider op te nemen”, aldus de persdienst. Misjoestin stemde in, waarop Poetin de kandidatuur ter goedkeuring voorlegde aan het parlement. Volgens de huidige wetgeving heeft Poetin de bevoegdheid om de premier aan te duiden.

Misjoestin stond sinds april 2010 aan het hoofd van de Russische federale belastingsdienst. Hij is momenteel 53 jaar oud. Waarnemers gaan ervan uit dat hij als een soort overgangspremier zal werken.

Politiek was hij nog niet op de voorgrond getreden. Wel heeft hij de reputatie een efficiënte hooggeplaatste ambtenaar te zijn.

Misjoestin legde nog geen verklaring af. Het Kremlin verspreidde wel foto’s van de man in somber kostuum gezeten tegenover Poetin.

Bron: Belga