Herdenking drama in kinderdagverblijf Fabeltjesland voortaan in besloten kring

Herdenking drama in kinderdagverblijf Fabeltjesland voortaan in besloten kring

De stad Dendermonde organiseert dit jaar geen officiële bloemenhulde voor de slachtoffers van het drama in kinderdagverblijf Fabeltjesland op 23 januari 2009. Voor de mensen die het meest getroffen en betrokken waren, is er wel een besloten samenkomst.
Dendermonde organiseert sinds 2010 een jaarlijkse plechtigheid om het drama dat Kim De Gelder ruim tien jaar geleden aanrichtte, te herdenken. Dat gebeurde met een bloemenhulde waarop politici, de lokale politie, de brandweer en het Rode Kruis vertegenwoordigd waren.

“De feiten zijn binnenkort 11 jaar geleden”, meldt de stad. “We hebben gepolst bij heel wat betrokkenen hoe we als lokaal bestuur best verder omgaan met deze jaarlijkse herdenking.”

De herdenking op 23 januari om 11 uur op de site Fabeltjesland wordt niet langer behouden. De officiële instanties zullen niet aanwezig zijn en er is geen officiële bloemenhulde meer voorzien. Voor de mensen die het meest betrokken waren, wordt wel een besloten samenkomst georganiseerd. De pers wordt daarvoor niet uitgenodigd.

De Gelder werd schuldig bevonden aan de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene, de moord op de twee baby’s Corneel en Leon en op de 54-jarige kinderverzorgster Marita Blindeman. Hij werd ook schuldig bevonden aan moordpoging op de 22 aanwezigen in Fabeltjesland en de moordpoging op een gezin in Vrasene, buren van Elza Van Raemdonck.

bron: Belga