Euroleague basket (v) - Castors Braine gaat met 47-80 onderuit tegen Orenburg

Castors Braine is woensdag met 47-80 onderuit gegaan tegen het Russische Orenburg op de tiende speeldag van de Euroleague basket. De vrouwen van Braine hielden gelijke tred in de eerste helft (23-26), maar zagen de Russen in de twee laatste kwarts uitlopen. Na het eerste kwart leidde Braine nog met 15-11. Na twee keer een 12-27 in het derde en vierde kwart, kon Orenburg echter makkelijk de zege binnen halen. Shaqwedia Wallace was het meest trefzeker voor Castors met 11 punten. Daria Namok scoorde er 16 voor Orenburg.

In de andere wedstrijden van de dag won Ekaterinburg vlot van Venetië met 97-44, dankzij onder meer 10 punten van Emma Meesseman. Praag pakte met 50-109 uit in Cukurova en Bourges klopte Riga met 79-75.

Castors Braine blijft na de nederlaag vijfde in groep A, met drie overwinningen en zeven nederlagen. De top vier plaatst zich voor de kwartfinales, de vijfde en zesde gaan door in de Eurocup.