Sloveense Jakupovic moet in kwalificaties opgeven vanwege de rook

Sloveense Jakupovic moet in kwalificaties opgeven vanwege de rook
Sloveense Jakupovic moet in kwalificaties opgeven vanwege de rook

De Sloveense tennisster Dalila Jakupovic (WTA 180) heeft vandaag in de kwalificaties van de Australian Open moeten opgeven nadat ze een zware hoestbui had gekregen door de rook. Hoewel de luchtkwaliteit door de bosbranden in Australië in het begin van de dag niet goed was, liet de toernooiorganisatie de wedstrijden in de voorronde toch doorgaan. Er is bij de tennissers weinig begrip voor deze beslissing. Op Twitter uitten ze hun ongenoegen. Vanwege de slechte lucht waren de kwalificaties wel later begonnen en ook de trainingen werden geschrapt. Maar volgens toernooidirecteur Craig Tiley zouden de omstandigheden in de loop van de dag beter worden en is daarom besloten om de wedstrijden door te laten gaan.

Bij de 28-jarige Jakupovic ging het echter mis. In de wedstrijd tegen de Zwitserse Stefanie Vogele (WTA 117) won ze nog wel de eerste set met 6-4. Maar bij een stand van 5-6 in de tweede set kreeg ze een enorme hoestbui en zakte op haar knieën. Onder begeleiding moest ze de baan af.

“Het was echt vreselijk. Ik kon niet meer ademen. Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Ik was echt bang dat ik zou instorten”, zei de aangeslagen Jakupovic. “Ik zakte door mijn knieën omdat ik niet meer lopen kon. Op de grond was het ook wat makkelijker om lucht te krijgen.”

Ysaline Bonaventure (WTA 115) trad vandaag eveneens aan in de eerste kwalificatieronde. Zij haalde het met 6-2 en 7-5 van de Française Diane Parry (WTA 337). In haar volgende duel treft ze de de Italiaanse Martina Trevisan (WTA 154).

Yanina Wickmayer (WTA 147) komt later op de dag in actie tegen de Australische Ellen Perez (WTA 248).

Bron: Belga