Pierre-Yves Jeholet vraagt PS om “positie te verduidelijken”

Pierre-Yves Jeholet vraagt PS om "positie te verduidelijken"

Pierre-Yves Jeholet (MR), de minister-president van de Franse gemeenschap, roept de PS op om haar “positie te verduidelijken” na de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever afgelopen weekend. “Ik hoop dat de socialistische familie geen verborgen agenda heeft”, zei Jeholet op Bel RTL. “Bart De Wever klonk veel redelijker dan voorheen. Maar is (PS-voorzitter Paul) Magnette klaar om de onderhandelingen aan te gaan? Ik heb de PS niet gehoord sinds de verklaringen dit weekend. Ik zou graag een verduidelijking krijgen”, zei Jeholet.

“Ik hoop dat de socialistische familie geen verborgen agenda heeft”, ging Jeholet verder. Zijn eigen partij, de MR, blijft bereid om met alle democratische partijen te praten, zowel in het noorden als het zuiden van het land, zei hij.

Zaterdagavond hield N-VA-voorzitter De Wever een pleidooi voor een sterker sociaal beleid, met een verhoging van de laagste pensioenen als hoogste prioriteit.

Later vandaag trekken informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) naar koning Filip met een nieuw verslag. Het is onduidelijk welke beslissing de koning zal nemen.

bron: Belga