Man bekent moord op Slovaakse journalist

Man bekent moord op Slovaakse journalist
Man bekent moord op Slovaakse journalist

Een man heeft vandaag onverwacht bekend dat hij twee jaar geleden de Slovaakse journalist Jan Kuciak en diens verloofde heeft vermoord. De man die geïdentificeerd wordt als Miroslav M. had eerder nog ontkend dat hij iets met de moord te maken had. Hij wordt nu ervan beschuldigd journalist Kuciak en zijn verloofde Martina Kusnirova te hebben gedood door kogels af te vuren op hun hoofd en borst.

Vandaag legde de man bekentenissen af. Ook een medeplichtige werd opgepakt. Het gaat om Marian Kocner, die de moorden wellicht heeft georganiseerd. Daarnaast is er nog een vrouw in het spel die de contacten tussen opdrachtgever en uitvoerder heeft gelegd.

Kuciak was bezig met een onderzoek naar de banden tussen politici, zakenlui en de georganiseerde misdaad, toen hij op 21 februari 2018 werd doodgeschoten, samen met Martina Kusnirova, in hun woning in het dorp Velka Maca.

Vandaag startte de juridische procedure in Pezinok, niet ver van Bratislava. Op 19 december was de zaak ingeleid met het indienen van de aanklacht op een preliminaire zitting. De verdediging probeerde toen nog uitstel te krijgen op basis van een procedurefout bij het opstellen van de aanklacht.

Bron: Belga