Autonome wagens moeten MR meehelpen grootste Franstalige partij te worden

Autonome wagens moeten MR meehelpen grootste Franstalige partij te worden

De nieuwe MR-voorzitter en huidige co-informateur, Georges-Louis Bouchez, heeft in zijn eerste nieuwjaarstoespraak voor zo’n duizend militanten drie grote voorstellen gelanceerd rond mobiliteit, onderwijs en arbeid. Zo wil hij van België het eerste land ter wereld maken waar autonome wagens rondrijden. Tegelijk herhaalde hij de ambitie om van de MR de grootste Franstalige partij te maken met 30 procent van de stemmen, en om samen met Open Vld de liberalen de grootste politieke familie van het land te maken. Onder anderen voorzitster Gwendolyn Rutten en medeonderhandelaar Alexander De Croo vertegenwoordigden de zusterpartij op de nieuwjaarsreceptie.

Bouchez lanceerde vandaag drie voorstellen. Zo wil hij van België het eerste land van de wereld maken waar autonome wagens op de wegen rijden. Die ambitie brengt volgens hem zowel mobiliteit, milieu als levenskwaliteit samen. Voorts moet het Franstalig onderwijs in de top tien van Pisa-tests verschijnen. Ten slotte wil hij de loopbanen en pensioenen hervormen in functie van de digitalisering van de economie. Dat moet het welzijn op het werk, de balans tussen werk en privéleven, en de keuzevrijheid verbeteren.

Onder de Macron-slogan “En marche pour 2020” neemt Bouchez ook de strijd tegen populisme over van de Franse president. Populisten zijn voor de MR-voorzitter de echte vijand, “verkopers van illusies of slogankampioenen”.

Hij wil in de komende tien maanden ook de statuten van de partij hervormen, zodat de partijafdelingen meer invloed krijgen en de MR “een voorbeeld wordt inzake democratie, transparantie en de mogelijkheid om nieuwe ideeën te genereren”.

bron: Belga