ATP Cup – Servië is eerste finalist

ATP Cup - Servië is eerste finalist

Servië heeft zich als eerste land geplaatst voor de finale van de ATP Cup. In het Australische Sydney versloegen de Serviërs in de halve finale Rusland met 3-0. Dusan Lajovic (ATP 34) klopte in het eerste enkelspel Karen Khachanov (ATP 17) met 7-5 en 7-6 (7/1). Aansluitend zorgde Novak Djokovic (ATP 2) voor de beslissing door met 6-1, 5-7 en 6-4 te winnen van Daniil Medvedev (ATP 5). In het afsluitende dubbelspel, voor de statistieken, waren Nikola Cacic en Viktor Troicki met 6-4 en 7-6 (9/7) te sterk voor Teymuraz Gabashvili en Konstantin Kravchuk.
Zondag speelt Servië om de eindzege in deze eerste editie van de ATP Cup tegen gastland Australië of Spanje. De Zuid-Europeanen, met kopman Rafael Nadal (ATP 1), wonnen vrijdag in de kwartfinale van België.
Zaterdag raakte overigens ook bekend dat Djokovic volgende week niet deelneemt aan het toernooi van Adelaide. Dat stond aanvankelijk op zijn programma als ultieme voorbereiding op de Australian Open. Maar toernooidirecteur Alistair McDonald bevestigde dat de Serviër zich heeft teruggetrokken. “We begrijpen hoe teleurgesteld Novak is dat hij dit jaar niet in Adelaide zal spelen, maar we begrijpen zijn beslissing en hopen hem volgend jaar terug te zien”, vertelde hij.

bron: Belga