“Japan vraagt Interpol om opsporingsbevel vrouw Ghosn”

Japan vraagt Interpol om opsporingsbevel vrouw Ghosn
Japan vraagt Interpol om opsporingsbevel vrouw Ghosn

Japan heeft bij de internationale opsporingsdienst Interpol gevraagd om Carole Ghosn, de vrouw van de ontsnapte automagnaat Carlos Ghosn, op te pakken. Dat meldden anonieme bronnen aan de Japanse televisiezender NHK. Het Japanse ministerie van Justitie noch Interpol reageerde op dit nieuws. Japan vaardigde eerder al een arrestatiebevel uit voor haar.
Carole Ghosn zit momenteel in Libanon samen met haar man. Als Interpol een zogeheten Red Notice uitvaardigt, wordt het moeilijk voor Carole Ghosn om het land te verlaten. Een Red Notice is een opsporingsbevel maar nog geen arrestatiebevel. Interpol vaardigde eerder al zo’n opsporingsbevel voor Carlos Ghosn uit, waarna hij ondervraagd werd door Libanese onderzoekers.

Ghosn, die eerder aan het roer stond van Nissan en Renault en ook de alliantie van die automakers met Mitsubishi leidde, ontvluchtte Japan met een privéjet via Turkije naar Libanon. De automagnaat zat in Japan vast onder huisarrest op verdenking van slecht bestuur en financieel wangedrag. De vrouw van Ghosn wordt verdacht van meineed.

Bron: Belga