Genk wint tweede oefenduel van de dag, Standard mag ook vieren

Na een 1-1 gelijkspel eerder op de dag tegen Bundesliga-club FC Keulen won Racing Genk vandaag in Benidorm vriendschappelijk wel met 2-1 van het Hongaarse Ferencvaros. Een tweede lading spelers van de ruime kern van de landskampioen kreeg zijn kans, aangevuld met enkele youngsters. De Limburgers kwamen voor rust op achterstand door een treffer van Lovrencsics, maar keerden de score in het slot helemaal om. Jeugspeler Luca Oyen, zoon van oud-Rode Duivel Davy Oyen, en Stephen Odey zorgden voor de doelpunten.

Standard van zijn kant won in Zuid-Spanje, in de buurt van Malaga, met 2-0 van Eredivisie-club PEC Zwolle. De Nederlanders hadden eerder op de dag ook al verloren van Zulte Waregem. Maxime Lestienne nam beide Luikse doelpunten voor zijn rekening.

In Pinatar speelden Waasland-Beveren en het Nederlandse Sparta 2-2 gelijk en won STVV met 1-0 van een delegatie lokale spelers.

KV Kortrijk ging in Nederland op bezoek bij VVV Venlo. De Kortrijkzanen speelden 1-1 gelijk. De openingstreffer van Ocansey, halverwege de eerste helft, werd in de toegevoegde tijd nog uitgewist.