Iraakse raketaanvallen maakten geen slachtoffers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de Iraanse raketaanvallen op twee luchtmachtbasissen in Irak zijn geen slachtoffers gevallen. Dat meldt het regime in Irak, en de verschillende landen die troepen ontplooid hebben in Irak, waaronder ook de Verenigde Staten. Bij de aanvallen werden gerichte raketten gebruikt en in dit geval lijkt het erop dat Iran schoot om te missen, zei een anonieme Amerikaanse regeringsbron aan Bloomberg. Ook Defensie in België zegt dat er geen Belgen slachtoffer geworden zijn van de aanval. Teheran beweert dan weer dat bij de raketaanvallen 80 Amerikanen zijn omgekomen en dat er schade is aangericht aan Amerikaanse helikopers. Bagdad bevestigt dat het was verwittigd dat Iran aanvallen zou uitvoeren op Amerikaanse soldaten op Iraaks grondgebied. Vrijwel tegelijkertijd vernam de Iraakse overheid van de Amerikanen dat ze werden aangevallen.

Verschillende westerse landen die deelnemen aan de internationale coalitie tegen IS en troepen hebben in Irak, bevestigden dat zij geen slachtoffers te betreuren hebben. Dat deden onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië, Noorwegen, Australië, Canada, Denemarken en Polen.

De topman van de OPEC, de federatie van olie-exporterende landen, zei vanuit Abu Dhabi dat er geen schade is aan de Iraakse oliefaciliteiten.

Iran had 22 raketten afgevuurd op Iraakse bases die door het Amerikaanse leger worden gebruikt.

bron: Belga