Standard houdt nul tegen Witsel en co, STVV wint van het Schalke van Raman

Verschillende Belgische eersteklassers hebben vandaag op stage vriendschappelijke duels afgewerkt. Standard en Dortmund hebben elkaar met 0-0 in evenwicht gehouden in een oefenwedstrijd op Spaanse bodem. Sint-Truiden haalde het met 0-1 van het Schalke 04 van Benito Raman. Standard gaf amper kansen weg, maar kon ook zelf niet dreigen. Axel Witsel speelde de eerste helft mee tegen zijn ex-ploeg en Obbi Oulare maakte in de laatste 30 minuten zijn rentree bij de Rouches.

STVV heeft haar partij tegen Schalke 04 met succes kunnen afronden. Yuma Suzuki scoorde in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd voor de Kanaries. Raman begon op de bank en viel bij de rust in.

Zowel Charleroi als KV Mechelen hebben het vandaag opgenomen tegen het Duitse FC Keulen. Charleroi won eerder op de dag met 2-1 van de ploeg van Birger Verstraete en Sebastiaan Bornauw. Ali Gholizadeh en Kaveh Rezaei kwamen tot scoren voor de Waalse club en Tim Lemperle scoorde langs Duitse zijde. Keulen geraakte ook niet voorbij de Mechelaars: de oefenpartij eindigde op 2-2. Doelpunten van Arjan Swinkels en William Togui werden respectievelijk door Mark Uth en Ellyes Skhiri beantwoord. Van de Belgen bij Keulen kwam Verstraete enkel in actie tegen Charleroi en speelde Bornauw beide wedstrijden niet.

Het Nederlandse Heracles won met 3-1 van Borussia Mönchengladbach. Cyriel Dessers blonk uit bij zijn ploeg en droeg met twee doelpunten bij aan de zege tegen de huidige tweede uit de Bundesliga.