Circus-Wanty Gobert krijgt geen wildcard voor de Tour

door
Belga
Leestijd 2 min.

Circus-Wanty Gobert zal in 2020 niet mogen deelnemen aan de Tour de France. De organisatie van La Grande Boucle maakte haar wildcards bekend en koos uitsluitend voor Franse ploegen. De voorbije drie jaar stond het Waalse procontinentale team van sportdirecteur Hilaire Van der Schueren wel aan de start van de Tour. ASO gaf haar twee wildcards aan B&B Hotels en Arkéa-Samsic. Voor B&B Hotels, het team van oud-renner Jérôme Pineau, is het de eerste keer dat het mag deelnemen aan de Tour. De voorbije jaren greep het team - onder de team Vital Concept - telkens naast een deelnamebewijs. Arkéa-Samsic trok met Nairo Quintana, nummer twee in de Tour in 2013 en 2015, een grote naam aan en leek zeker te zijn een uitnodiging te mogen ontvangen.

Tour-directeur Christian Prudhomme gaf bij AFP aan dat de keuze voor B&B Hotels moeilijk was. "Wanty heeft ons de voorbije jaren zeker niet teleurgesteld, maar we hebben ditmaal de voorkeur gegeven aan B&B Hotels, een team dat het goed kan doen in een Tour met veel klimkilometers. Natuurlijk speelde ook het feit mee dat B&B Hotels een Frans team is. We hebben Wanty als troostprijs een uitnodiging gegeven voor het Critérium du Dauphiné."

Er nemen zo komend jaar zes Franse ploegen deel aan La Grande Boucle, een recordaantal in de voorbije tien jaar. Arkéa-Samsic en B&B Hotels krijgen het gezelschap van WorldTour-teams Groupama-FDJ, AG2R La Mondiale en Cofidis en procontinentaal team Direct Energie, dat vorig jaar het teamklassement in de Europe Tour won, voor Wanty. Twee Belgische ploegen zijn wel zeker van deelname aan de Tour, Deceuninck-Quick Step en Lotto Soudal.

bron: Belga