Vliegen en Gille verliezen het dubbelspel, Groot-Brittannië pakt overwinning

Vliegen en Gille verliezen het dubbelspel
Vliegen en Gille verliezen het dubbelspel

Sander Gille en Joran Vliegen hebben vandaag het beslissende dubbelspel in de tweede groepswedstrijd van België tegen Groot-Brittannië op de ATP Cup verloren. Het dubbelduo moest in Sydney na één uur en 34 minuten tennis in twee sets (6-3 en 7-6 (9/7)) de duimen leggen voor de Britten Jamie Murray en Joe Salisbury. Door die nederlaag verliest België de ontmoeting met 2-1. Eerder op de dag versloeg Steve Darcis (ATP 157) Cameron Norrie (ATP 53) in twee sets (6-2 en 6-4). David Goffin (ATP 11) verloor in twee sets (6-4 en 6-4) van Daniel Evans (ATP 42).

België begon de ATP Cup donderdag met een makkelijke 3-0 zege tegen Moldavië. Groot-Brittannië verloor vrijdag haar eerste duel met 2-1 van Bulgarije. België en Groot-Brittannië delen nu de tweede plaats in groep C, met elk één punt. Bulgarije leidt de groep met twee punten. De Bulgaren wonnen vandaag ook hun tweede groepswedstrijd, met 2-1 tegen Moldavië. Dinsdag staat de laatste groepswedstrijd voor de Belgen op het programma, tegen Bulgarije.

De zes groepswinnaars en twee beste tweedes plaatsen zich voor de knock-outfase. De finale volgt op 12 januari, een week voor de start van de Australian Open (20 januari-2 februari). Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelspelen en een dubbelspel, waarbij twee gewonnen sets volstaan voor de zege.

Bron: Belga