Manneken Pis trekt clownspak aan voor verjaardag Resto Du Coeur

Manneken Pis trekt clownspak aan voor verjaardag Resto Du Coeur

Manneken Pis heeft vandaag zijn “Culoche” clownspak aangetrokken voor de 34ste verjaardag van de opening van het eerste sociale restaurant van vzw Resto Du Coeur. Culoche is de artiestennaam van Michel Colucci, de geestelijke oprichter van Resto du Coeur. Vanuit het hele land, van Moeskroen over Oostende, Luik, Waver, Gembloux en Tienen tot La Louviere, zakten vrijwilligers van de Resto du Coeur af naar Brussel om er de verjaardag te vieren. Het zijn ook de vrijwilligers die op deze verjaardag in de verf worden gezet. Want op 21 december zakken ze jaarlijks naar Manneken Pis af om de Resto du Coeur te vieren.

“We zullen ook in de komen jaren terugkeren, want helaas is ons werk nog niet snel af. Ook binnen 20 jaar zullen er vrijwilligers zijn die zich dagelijks blijven inzetten tegen armoede”, zegt Jean-Gérard Closset, voorzitter van de raad van bestuur van Resto du coeur.

In 1985 kaartte de Waalse volksvertegenwoordiger José Happart in het Europees parlement de voedselverspilling van de overvolle opslagplaatsen aan en stelde voor om dit voedsel onder de mensen te verdelen die honger lijden. Het idee komt niet van de grond, maar wordt wel opgepikt door de Franse komiek Coluche. Hij doet een rechtstreekse oproep op de zender Europe 1 om voedselverspilling tegen te gaan. Het idee wordt ditmaal wel opgepikt, onder meer door studenten van Solvay Business School, en al snel volgen ook landbouwers of politici. Op 21 december 1985 wordt dan officieel de eerste Resto Du Coeur van België geopend.

bron: Belga