Belgen in het buitenland - Manchester City zet Leicester opzij in topper

Manchester City heeft de topper tegen Leicester naar zijn hand gezet. Kevin De Bruyne droeg met een assist bij aan de 3-1 zege van de thuisploeg. Dankzij de overwinning komt City tot op 1 punt van Leicester, dat tweede staat. Jamie Vardy opende de score in de 22e minuut met een mooie stifter over Ederson. City wachtte niet lang om te rageren: Riyad Mahrez sneed vanop rechts naar binnen en zette de stand terug gelijk met een afgeweken schot (33.). Nog voor de rust ging de thuisploeg er helemaal over. Raheem Sterling lokte een penalty uit en Ilkay Gündogan liet de mogelijkheid niet liggen (43.). In de 69e minuut diepten de Citizens die score verder uit. De Bruyne, die een sterke wedstrijd speelde en al eens de paal trof, ging zijn man vlot voorbij op rechts en legde de bal strak klaar voor Gabriel Jesus, die in doel werkte. Youri Tielemans stond in de basis bij Leicester en werd na 77 minuten vervangen door Dennis Praet.

In Nederland is Cyriel Dessers weer tot scoren gekomen in een 1-1 gelijkspel met Heracles op het veld van Heerenveen. Het doelpunt van de Belg in de 54e minuut, zijn twaalfde in de Eredivisie al, werd twee minuten later wel ongedaan gemaakt, dankzij een treffer van Joey Veerman (56.). Dario Van den Buijs viel na 66 minuten in bij Heracles. Lucas Schoofs bleef op de bank.

Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio hebben met Hertha Berlijn Borussia Mönchengladbach op 0-0 gehouden. Dankzij het puntenverlies van Borussia is RB Leipzig herfstkampioen in de Bundesliga. Boyata maakte de hele wedstrijd vol, Lukebakio werd na 70 minuten gewisseld.