NBA – Milwaukee Bucks verslaan LA Lakers in clash der koplopers

NBA - Milwaukee Bucks verslaan LA Lakers in clash der koplopers
NBA - Milwaukee Bucks verslaan LA Lakers in clash der koplopers

De Milwaukee Bucks hebben donderdagavond in de absolute topper in de NBA de LA Lakers verslagen. Voor eigen publiek zegevierde de koploper van de Eastern Conference met 111-104 tegen de nummer 1 van de Western Conference. Giannis Antetokounmpo was eens te meer de uitblinker bij de thuisploeg met 34 punten en 11 rebounds. De Bucks herstelden zich met de overwinning van de nederlaag maandag tegen de Dallas Mavericks. Daarmee kwam een einde aan een zegereeks van achttien duels voor de club uit Milwaukee.
Bij LA Lakers was Anthony Thomas met 36 punten de topscorer. LeBron James bëeindigde het duel met 21 punten, 12 rebounds en 11 assists, waarmee hij opnieuw een triple-double liet noteren. Voor de ploeg uit Californië was het de tweede nederlaag op rij. De Lakers blijven met 24 overwinningen in 29 wedstrijden wel nog steeds aan de leiding in de Western Conference. De Bucks leiden in de Eastern Conference met 25 overwinningen.
Ook die andere ploeg uit Los Angeles moest donderdag het onderspit delven. De Clippers verloren in eigen huis met 117-122 van de Houston Rockets. Russell Westbrook hielp zijn team aan de overwinning met veertig punten en tien rebounds. James Harden was goed voor 28 punten. Bij de thuisploeg lieten ook Kawhi Leonard (25 ptn) en Paul George (34 ptn) hoge scores noteren.

bron: Belga