1A en 1B worden omgedoopt tot Younited Pro League voor kerstactie

1A en 1B worden omgedoopt tot Younited Pro League voor kerstactie

De Proximus League (1B) wordt komend weekend omgedoopt tot Younited Pro League. Dat meldde de Pro League vandaag, wanneer ook het startschot voor de jaarlijkse kerstveiling werd gegeven. Tijdens het kerstvoetbal op 26 en 27 december zal ook de Jupiler Pro League (1A) voor de gelegenheid door het leven gaan als Younited Pro League. De opbrengst van de elfde editie van de kerstactie gaat in 2019 net als de voorbije jaren naar Younited Belgium, vroeger bekend als de Belgian Homeless Cup. Om die nieuwe naam van zijn sociale partner extra in de kijker te zetten, besliste de Pro League om haar competities een speeldag lang om te dopen tot Younited Pro League. Het logo van Younited Belgium zal bovendien op de shirts van de Proximus League-spelers prijken tijdens speeldag 20 komend weekend. Tijdens het kerstvoetbal op 26 en 27 december zullen ook alle spelers uit 1A het logo van Younited Belgium op de borst dragen.

Het startschot van de jaarlijkse voetbalveiling wordt vrijdag om 12.00 uur gegeven. Gedurende tien dagen zal er geboden kunnen worden op de ongewassen en gesigneerd shirts van alle spelers uit de Jupiler Pro League. In het aanbod zitten ook ander items, zoals shirts van de Rode Duivels en Marouane Fellaini, VIP-tickets voor de achtste finales van de Champions League of een VIP-arrangement bij het Gala van de Gouden Schoen. Voor de truitjes van de Proximus League heb je tijd tot 27 december (21.00 uur). Op alle andere items kan geboden worden tot 30 december om 21u. Dit jaar verloopt de veiling niet via Ebay, maar via het online platform MatchWornShirt.

Vorig jaar rondde de Pro League met zijn kerstactie voor het eerste de kaap van 100.000 euro. Met een opbrengst van 106.400 euro werd in 2018 het record van twee jaar eerder verbroken, toen de Pro League 92.000 euro inzamelde voor Damiaanactie.

bron: Belga