Zeler, Mpenza en Saive in algemene vergadering van voetbalbond

Zeler

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag zes onafhankelijke bestuurders toegevoegd aan zijn algemene vergadering. Onder meer voormalig Red Flame Aline Zeler, ex-tafeltennisser Jean-Michel Saive en ex-Rode Duivel Mbo Mpenza krijgen een zitje in het hoogste bondsorgaan. Voorts nemen ook ex-hockeyspeelster Charlotte De Vos, City Pirates-voorzitter Michel Pradolini en Jos Verschueren, director sports management aan de Vrije Universiteit Brussel, plaats in de algemene vergadering. De 71 zetelende bestuurders kwamen vandaag voor het eerst samen sinds de KBVB overgestapt is op een nieuwe en modernere vzw-structuur.

“We zijn ervan overtuigd dat deze zes onafhankelijke leden onze debatten zullen verrijken en meer diversiteit zullen brengen”, vertelt CEO Peter Bossaert. “Vanuit hun competenties in specifieke domeinen, hun achtergronden als topsporter, op het terrein van maatschappelijke projecten of als academicus zullen ze een meerwaarde zijn en ons helpen in de verdere modernisering van onze organisatie. Als federatie van de toekomst willen we verder nadenken over thema’s zoals de socioculturele rol van sport, gendergelijkheid, diversiteit, integratie en de uitbouw van een coherent sportmanagementbeleid.”

Tijdens de algemene vergadering is het budget voor 2020 toegelicht en goedgekeurd. De KBVB verwacht volgend jaar af te kunnen sluiten met een positieve balans van zo’n 4 miljoen euro. Daarvan komt 2,9 miljoen euro uit de fondsen van het WK in Rusland. De overige 1,1 miljoen euro is het positief nettoresultaat.

bron: Belga