Voorziene treinen rijden effectief

Voorziene treinen rijden effectief

Ook deze namiddag rijden de treinen die voorzien waren op de 24 uren staking op het spoor ook effectief. Dat werd vernomen bij NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. “De treinen waarvan we hadden gezegd dat ze zouden rijden, rijden ook effectief”, klinkt het. De staking ging gisterenavond om 22.00 uur van start, en het doel van spoorwegmaatschappij NMBS was om tijdens de 24 uur ongeveer één op de drie treinen te doen rijden.

Deze ochtend werd bij de NMBS vernomen dat die gegarandeerde dienstverlening vlot verliep, en dat is na de middag nog zo. Voor de avondspits verwacht Temmerman hetzelfde. “We volgen dat nauwgezet op, maar op dit moment kunnen we de treinen laten rijden die aangekondigd waren”, aldus de woordvoerder, die reizigers aanraadt om tot net voor hun vertrek de routeplanner te checken.

De staking is een initiatief van de socialistische en liberale vakbonden bij het spoor. Zij eisen onder meer het behoud van de 36 urenwerkweek voor het voltallige personeel en een loonsverhoging van 1,1 procent.

bron: Belga