Vlaamse regering ruilt Martelaarsplein vrijdag voor Errerahuis

Vlaamse regering ruilt Martelaarsplein vrijdag voor Errerahuis

De ministerraad van de Vlaamse regering zal morgen plaatsvinden in het Errerahuis of Hotel Errera en niet op het Marteplaarsplein 19. Dat is vandaag vernomen bij het kabinet-Jambon. Of de regering voortaan elke vrijdag zal vergaderen in het Errerahuis, zal afhangen van een evaluatie. Traditiegetrouw komen de ministers van de Vlaamse regering vrijdag samen op het Martelaarsplein 19, het kabinetsgebouw van de Vlaamse minister-president. Maar morgen komen de negen ministers van de regering-Jambon samen in het Errerahuis, het 18de eeuwse pand in de Koningsstraat, met uitzicht op het Warandepark en het koninklijk paleis. Het Errerahuis geldt als ambtswoning van de Vlaamse regering.

Het gerenoveerde neoclassisitische pand werd in het verleden vooral gebruikt voor protocollaire gelegenheden, maar minister-president Jambon lijkt het te willen opwaarderen. Zo gebruikte hij het pand onder meer al om het regeerakkoord voor te stellen en voor de ontmoetingen met ambtsgenoten zoals Elio Di Rupo en Rudi Vervoort.

Of de Vlaamse regering het Martelaarsplein definitief inruilt voor het Errerahuis, zal volgens het kabinet-Jambon afhangen van een evaluatie.

bron: Belga