Vijf gedetineerden ontsnapt uit gevangenis van Turnhout

Uit de gevangenis van Turnhout zijn donderdagavond vijf gedetineerden ontsnapt. Dat zegt het Gevangeniswezen. De politie is meteen ter plaatse gekomen en is een zoekactie gestart. Volgens het Gevangeniswezen slaagden de vijf er omstreeks 20.00 uur tijdens de avondwandeling in om – zonder het gebruik van agressie – over de muur te klimmen. Vervolgens konden ze ontkomen met de hulp van een vluchtauto. Over de identiteit van de ontsnapten geeft het Gevangeniswezen voorlopig geen informatie.
De lokale politie van de regio Turnhout laat intussen weten dat verschillende politiepatrouilles, een politiehelikopter en een speurhond deelnemen aan de zoekactie in de ruime omgeving van de gevangenis. Ze zoeken de gedetineerden zelf of sporen die ze mogelijk achterlieten. De politie stelt dat het nog niet duidelijk is of de gevangenen effectief werden opgepikt door een voertuig en dat het evenmin geweten is welke kledij de mannen momenteel dragen.
Wie iets verdachts zag in de omgeving van de gevangenis, aan de Wezenstraat in Turnhout, of meent de gevluchte gevangenen nog gezien te hebben na hun ontsnapping, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 25 101 of met de noodcentrale op het nummer 101.
“Merkt u de ontsnapte gevangenen toevallig op, onderneem dan zelf geen enkele actie tegen hen maar waarschuw meteen de politie”, klinkt het nog.

Bron: Belga