Driehonderd buschauffeurs brengen feestvierders thuis tijdens oud en nieuw

Driehonderd buschauffeurs brengen feestvierders thuis tijdens oud en nieuw

Tijdens oud en nieuw worden ongeveer driehonderd chauffeurs van De Lijn ingezet op 136 lijnen om feestvierders veilig thuis te brengen. In 115 Vlaamse gemeenten en steden is het openbaar vervoer met De Lijn dan volledig gratis. Gedurende de hele kerstvakantie geldt ook een aangepaste vakantiedienstregeling. Sommige provincies, steden of gemeenten komen tussen in de kosten voor oudejaarsnacht, waardoor een ticket voordeliger kost of zelfs helemaal gratis is. In Oost-Vlaanderen reizen alle feestvierders gratis met de feestbussen.

In alle andere gemeenten kost een busticket 4 euro. Het oudejaarsnachtticket is 30 uur geldig vanaf 18 uur op 31 december en de hele eerste dag van het nieuwe jaar. Sommige lijnen volgen hun vaste traject, andere feestbussen bedienen een gelegenheidstraject.

“We zijn tevreden dat de vele medewerkers van De Lijn die nacht BOB zijn voor de vele feestvierders in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Overigens zullen tijdens de kerstvakantie, vanaf maandag 23 december, minder bussen rijden. Zo rijden er minder bussen tijdens de spits op de lijnen die in de kerstperiode minder gebruikt worden. Op zaterdag en zondag geldt de normale dienstregeling. De Lijn raadt reizigers aan om vanaf maandag en voor oudejaarsnacht de dienstregeling goed na te kijken.

bron: Belga