Belgisch gerecht jaagt in Dubai op drugscriminelen

Belgisch gerecht jaagt in Dubai op drugscriminelen

Het Belgische gerecht gaat nauw samenwerken met de Verenigde Arabische Emiraten om drugscriminelen op te jagen die op dit moment grote sier maken in Dubai. Dat schrijven verschillende kranten. Het gaat om minstens tien mannen uit het Antwerpse drugsmilieu die met de opbrengst van hun drugshandel miljoenen hebben geïnvesteerd in vastgoed. Het gerecht liet de drugsbaronnen tot nog toe relatief ongemoeid, maar ­nadat eerder deze week de voortvluchtige Nederlandse crimineel Ridouan ­Taghi werd opgepakt in de Verenigde Arabische Emiraten, gaan nu ook de Belgische speurders nauwer samenwerken met het land. Het federaal parket wil zo snel mogelijk een akkoord sluiten dat het makkelijker moet maken om drugscriminelen te ­laten oppakken en uitleveren.

“We merken dat high-end­criminele organisaties, drugs­-, maar ook witteboordencriminelen, zich verschuilen in Dubai om daar hun geld te parkeren en te investeren. We willen met Dubai samenwerken, zodat het voor ons makkelijker wordt om criminelen daar te laten oppakken, uit te leveren en hun bezittingen in beslag te nemen”, zegt federaal ­magistraat Eric Bisschop.

Parket en politie schatten dat een tiental Antwerpse drugscriminelen op dit moment in Dubai verblijft. Sommigen permanent, anderen pendelen heen en weer. De bekendste is Othman E.B. (30) uit Borgerhout, een van de grote jongens uit de Antwerpse cocaïnehandel.

bron: Belga