Afzettingsprocedure tegen Trump gebaseerd op “totaal verzonnen” beschuldigingen, zegt Poetin Persconferentie Poetin – Afzettingsprocedure tegen Trump gebaseerd op “totaal verzonnen” beschuldigingen

Afzettingsprocedure tegen Trump gebaseerd op
Afzettingsprocedure tegen Trump gebaseerd op "totaal verzonnen" beschuldigingen

De afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump in het Congres is gebaseerd op “totaal verzonnen” beschuldigingen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag gezegd tijdens zijn jaarlijkse persconferentie. Poetin wees erop dat na het groen licht in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de impeachment nu wel nog naar de Senaat moet, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn. “Het is weinig waarschijnlijk dat ze een vertegenwoordiger van hun partij van de macht willen verdrijven op basis van totaal verzonnen beschuldigingen”, aldus de Russische president. De afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump in het Congres is gebaseerd op “totaal verzonnen” beschuldigingen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag gezegd tijdens zijn jaarlijkse persconferentie. Poetin wees erop dat na het groen licht in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de impeachment nu wel nog naar de Senaat moet, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn. “Het is weinig waarschijnlijk dat ze een vertegenwoordiger van hun partij van de macht willen verdrijven op basis van totaal verzonnen beschuldigingen”, aldus de Russische president.
Volgens Poetin is de crisis die Washington momenteel treft, slechts “de voortzetting van een interne politieke strijd” in de Verenigde Staten. “De partij die de verkiezingen verloren heeft, de Democratische partij, probeert haar gelijk te halen via andere middelen en instrumenten, door Trump te beschuldigen van een complot met Rusland. Vervolgens blijkt dat dat er niet was. En nu vinden ze een verhaal uit waarbij er druk zou zijn gezet op Oekraïne.”
Trump is de derde Amerikaanse president die ‘impeached’ is. De impeachmentprocedure tegen hem startte in september nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen Democratisch vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachmentprocedure. Joe Biden wordt in 2020 mogelijk de Democratische uitdager van Trump bij de presidentsverkiezingen.

Bron: Belga