Vertrouwen in Franse president Macron buigt om in een stijging

Vertrouwen in Franse president Macron buigt om in een stijging

Het vertrouwen van de Fransen in hun president Emmanuel Macron is na een daling vorige maand weer gestegen, al blijft het laag, zo blijkt uit een opiniepeiling van Elabe waarover nieuwszender BFMTV vandaag heeft bericht. Net zoals voor zijn eerste minister Edouard Philippe, daalde het vertrouwen van de Fransen in Macron om de problemen van het land aan te pakken vorige maand met 5 procentpunt.

Volgens de jongste peiling steeg dit vertrouwen weer. Voor de bewoner van het Elysée met 2 en voor de premier met 4 procentpunt.

In totaal geniet Macron het vertrouwen van 30 procent van zijn landgenoten. Van de 65 procent die dat niet heeft zegt 38 procent het “helemaal” niet te hebben. Dat laatste is een stijging met twee procentpunt.

Eduoard Philippe kan nu ook op 30 procent vertrouwen rekenen. Maar 62 procent van de Fransen heeft dit niet, een daling met 1 procentpunt.

De peiling liep tussen 12 en 13 december online bij een staal van 1.003 mensen van minstens 18 jaar oud. De foutmarge bedraagt 1,4 tot 3,1 procentpunt.

bron: Belga