Club Brugge - Manchester United en AA Gent - AS Roma in zestiende finales Europa League

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge neemt het in de zestiende finales van de Europa League op tegen Manchester United. AA Gent staat tegenover AS Roma. Dat is het resultaat van de loting op het UEFA-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon. Club was in tegenstelling tot Gent geen reekshoofd bij de loting. Met Manchester United treft blauw-zwart, dat met 3 op 18 derde werd in zijn Champions League-groep na PSG en Real, de huidige nummer zes uit de Premier League. De Engelsen, met sterren als David de Gea, Paul Pogba en Marcus Rashford in de kern, wonnen hun poule in de Europa League voor het Nederlandse AZ.

AA Gent, dat eveneens zijn poule in de Europa League won, werd als reekshoofd gekoppeld aan AS Roma, de nummer vier uit de Serie A. De Romeinen, die voorin o.a. Edin Dzeko en Justin Kluivert kunnen opstellen, werden tweede in hun Europa League-poule na het Turkse Basaksehir.

De wedstrijden worden op 20 en 27 februari 2020 afgewerkt. Club Brugge speelt eerst thuis, Gent begint op verplaatsing.

Romelu Lukaku en Inter Milaan nemen het op tegen het Bulgaarse Ludogorets. Leander Dendoncker speelt met Wolverhampton tegen Espanyol. Koen Casteels staat met Wolfsburg tegenover Malmö. Stijn Wuytens mag het met AZ opnemen tegen het Oostenrijkse LASK. Boli Bolingoli ontmoet met Celtic het Deense Kopenhagen.

Ajax, vorig seizoen nog halvefinalist in de Champions League, werd gekoppeld aan het Spaanse Getafe.

De finale wordt op 27 mei in het Poolse Gdansk gespeeld.

Bron: Belga