Belgen in het buitenland - Courtois helpt Real aan gelijkspel met kopbal

Valencia en Real Madrid hebben zondag op de zeventiende speeldag in La Liga 1-1 gelijkgespeeld. Valencia leek de drie punten thuis te houden, tot Thibaut Courtois in de absulote slotminuten op zijn collega-doelman Jaume Domenech kopte, waarna Karim Benzema de rebound binnenduwde. Tegen Alavas en Club Brugge gunde Zinédine Zidane Courtois nog rust, zondagavond moest Courtois er mee voor zorgen dat Real Madrid als leider naar de Classico op woensdag kan. Real startte sterk met kansen voor Toni Kroos en Benzema. Maar beide spelers konden hun kansen niet verzilveren. Daarna viel het een beetje stil. Een logisch 0-0 stand bij de rust.

Kort na de rust moest onze nationale doelman zich direct tonen. Hij pakte uit met een prima redding op de doorgebroken Ferran. Uiteindelijk moest Courtois zich toch gewonnen geven. Na laks verdedigen kon Carlos Soler (78.) van dichtbij scoren. Lang leek het een thuisoverwinning te worden. In de allerlaatste minuut mocht Courtois meegaan in het pak voor de corner. De 1m99 grote doelman kopte de bal op Domenech, vervolgens kon Benzema de zijn twaalfde van het seizoen maken.

Barcelona, dat zaterdag 2-2 gelijkspeelde bij Real Sociedad, en Real Madrid delen nu de leiding in La Liga. Woensdag staan ze in de Classico tegenover elkaar.