Beke bespaart dan toch niet op Zelfmoordlijn

Beke bespaart dan toch niet op Zelfmoordlijn

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) draait de voorziene besparing op de Zelfmoordlijn terug. Dat laat hij weten via Twitter. Omdat de Vlaamse regering dit jaar nog extra vaccins zal aankopen komt er budget vrij voor volgend jaar, waardoor de Zelfmoordlijn kan worden ontzien. Voor de andere getroffen organisaties in de preventieve gezondheidszorg verandert er voorlopig niets, al benadrukt Beke wel dat er de komende jaren voor 10 miljoen euro aan nieuw preventiebeleid wordt uitgetekend. Minister van Welzijn Beke ligt al de hele dag onder vuur voor de besparingsplannen in preventief gezondheidsbeleid. Onder meer Sensoa, de Zelfmoordlijn, het Vlaams Instituut Gezond Leven, het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs en het Instituut voor Tropische Geneeskunde zouden vanaf 1 januari een deel van hun middelen kwijt zijn, ondanks eerdere beloftes niet te besparen in de preventieve gezondheidszorg.

De minister draait de geplande besparing van 1,3 procent op de Zelfmoordlijn nu terug, kondigt hij aan via Twitter. “Op de laatste regering is beslist dat we in het kader van preventiebeleid dit jaar nog extra vaccins zullen aankopen. Hierdoor komt er extra budgettaire ruimte voor volgend jaar”, zegt hij.

Voor de andere getroffen organisaties verandert er niets. Maar de minister werkt voor de komende jaren wel aan 10 miljoen euro aan nieuw preventiebeleid, klinkt het.

bron: Belga