Sp.a-voorzitter Conner Rousseau mag blijven zetelen in het Vlaams Parlement

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau mag blijven zetelen in het Vlaams Parlement

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau mag in het Vlaams parlement blijven zetelen. Hij kreeg vandaag tijdens een congres van sp.a een uitzondering op de interne cumulregels. Rousseau wordt gewoon parlementslid. Zijn mandaat als fractieleider gaat naar Hannelore Goeman. Rousseau werd op 26 mei verkozen in het Vlaams Parlement. Begin vorige maand schopte hij het tot partijvoorzitter. Probleem is dat hij door de – omstreden – interne regels beide functies niet mag cumuleren. De voltallige fractie drong er echter op aan dat hij toch zou mogen blijven zetelen. Rousseau wilde dat de leden daarover zouden beslissen.

Die hakten vandaag in congrescentrum The Egg de knoop door. Van de leden stemden er 180 voor een afwijking op de regels, 147 stemden tegen en 8 onthielden zich. Met de steun van ruim 55 procent mag Rousseau de komende jaren zijn functie van voorzitter en parlementslid dus cumuleren.

Als fractieleider wordt Rousseau opgevolgd door de 35-jarige Hannelore Goeman uit Brussel. Zij zetelde de vorige legislatuur in het Brussels Parlement en sinds de verkiezingen van 26 mei in het Vlaams Parlement.

bron: Belga