Belgen in het buitenland - Januzaj pakt met Real Sociedad knap punt tegen Barcelona

Adnan Januzaj en Real Sociedad hebben zaterdag 2-2 gelijkgespeeld tegen Barcelona op de 17e speeldag van La Liga. Sociedad blijft dankzij het punt voorlopig op de vierde plaats staan, op 7 punten van leider Barcelona. Real Madrid speelt zondag tegen Valencia en kan bij winst twee punten uitlopen op Barça. Woensdag staat de Clasico op het programma. Sociedad maakte het Messi en co. erg moeilijk en kwam na 12 minuten al op voorsprong na een omgezette penalty door Mikel Oyarzabal. Barcelona geraakte niet in haar spel, maar slaagde er toch in de score om te keren. Antoine Griezmann maakte met een mooie stifter gelijk en kort na de rust legde Lionel Messi de bal af voor Luis Suarez, die maar binnen te werken had. Het leek einde verhaal voor de thuisploeg, maar de invalbeurt van Januzaj leek te inspireren. Een paar minuten later bracht Alexander Isak de stand weer in evenwicht (62.). Beide ploegen zochten nog naar de overwinning, maar konden de score niet meer veranderen.

Youri Tielemans en Dennis Praet hebben thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Norwich. Er kwam zo een einde aan Leicester City's reeks van acht overwinningen op een rij in de Premier League. Teemu Pukki zette de uitploeg op 0-1 (26.) en Jamie Vardy zorgde niet veel later (38.) voor de gelijkmaker. Praet werd bij de rust gewisseld. Tielemans speelde de wedstrijd uit.

Chelsea heeft een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Bournemouth. Een laat doelpunt van Dan Gosling (84.) deed de ploeg van Frank Lampard de das om. Michy Batshuayi mocht na 78 minuten invallen.

Ook Björn Engels kende een minder aangename namiddag in Engeland. Samen met Aston Villa moest hij zijn meerdere erkennen in het bezoekende Sheffield United. Twee keer scoorde John Fleck (50. en 73.). Jack Grealish miste in de 79e minuut vanaf de stip de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Engels stond de hele wedstrijd op het veld.