Jeff Hoeyberghs dient klachten in wegens laster en belaging

Jeff Hoeyberghs dient klachten in wegens laster en belaging

Jeff Hoeyberghs, die onder vuur ligt door zijn controversiële uitspraken over vrouwen, gaat in de tegenaanval. Via zijn advocaat laat hij weten zelf twee klachten ingediend te hebben. De plastisch chirurg meent dat zijn uitspraken niet strafbaar zijn. In een schriftelijke verklaring zegt Hoeyberghs dat hij nooit de bedoeling heeft gehad om een “openbaar karakter” te geven aan de uitspraken die hij deed tijdens een lezing van studentenvereniging KVHV. “Hij heeft steeds een lezing in besloten KVHV-kring voor ogen gehad”, luidt het.

Hoeyberghs heeft twee klachten ingediend, meldt zijn advocaat. De eerste wegens laster en belaging door de verantwoordelijken van Campagna Rosa, een organisatie die strijdt tegen seksisme. De tweede wegens belaging door onbekenden die de chirurg “dagelijks hebben opgebeld en hem beledigingen naar het hoofd geslingerd hebben in de dagen na het publiceren van de video”.

Hoeyberghs wordt naar eigen zeggen “uit welbepaalde instellingen” aangevallen. De persmededelingen van die instellingen, die niet bij naam genoemd worden, zijn bovendien “op een overduidelijk intimiderende wijze geformuleerd”, luidt het. “Er is haast sprake van bendevorming.”

bron: Belga