CSI-jumping Genève – Pieter Devos achtste in Rolex IJRC Top 10 Final, zege voor Kent Farrington

CSI-jumping Genève - Pieter Devos achtste in Rolex IJRC Top 10 Final
CSI-jumping Genève - Pieter Devos achtste in Rolex IJRC Top 10 Final

Pieter Devos is vrijdag in het Zwitserse Genève achtste geworden in de Rolex IJRC Top 10 Final. De nummer vijf van de wereld moest met de 15-jarige ruin Espoir 13 strafpunten noteren in de eerste ronde. In de tweede ronde kwam de 33-jarige Vlaams-Brabander wel foutloos rond, maar meer dan één plaats winst leverde hem dat niet op. De zege was voor de 38-jarige Amerikaan Kent Farrington, die zijn 11-jarige merrie Austria twee keer foutloos rond bracht en dat bovendien ruim twee seconden sneller deed dan de Ier Darragh Kenny met Romeo. De Duitser Christian Ahlmann werd met Clintrexo met één strafpunt derde. De Zwitser Steve Guerdat, nummer een van de wereld en vorig jaar winnaar, strandde met Alamo op de vijfde stek.
Farrington zette zijn naam een tweede keer op de erelijst van de prestigieuze proef voor de top tien van de wereld. In 2015 won hij met Voyeur. Deze keer was Farrington als nummer elf van de wereld aanvankelijk niet gekwalificeerd, maar door het forfait van zijn langenoten McLain Ward en Beezie Madden kwamen er plaatsen vrij.
De zege bracht Farrington 160.000 Zwitserse frank (146.000 euro) op, voor Devos was er nog 13.000 Zwitserse frank (12.000 euro).

.

bron: Belga