Commissie stelt stemming over impeachment uit

Commissie stelt stemming over impeachment uit

De commissie Justitie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een stemming over de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump uitgesteld. Dat besliste ze na 14 uur debatteren. Normaal gezien zou de commissie donderdagavond (lokale tijd) stemmen of ze de twee aanklachten die de Democraten tegen de Republikeinse president hebben geformuleerd, zou doorsturen naar het voltallige lagerhuis. De Republikeinen in de commissie klaagden dat ze niet op de hoogte werden gebracht van een wijziging in de agenda.

De 41-koppige commissie Justitie komt vrijdagochtend om 10 uur (16 uur Belgische tijd) weer samen om zich te buigen over de zaak, zo zei voorzitter Jerrold Nadler.

Dinsdag beslisten de Democraten om twee beschuldigingen tegen Trump te uiten. Het gaat om machtsmisbruik en het belemmeren van het Congres. Naar verwachting zal het voltallige door de Democraten gedomineerde Huis van Afgevaardigden in de loop van volgende week stemmen. Als dat de aanklachten goedkeurt, zal voor de Senaat, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn, het proces worden gevoerd.

bron: Belga