Anderlecht hoopt op Kompany en Chadli voor Clasico bij Standard

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht-coach Frank Vercauteren heeft vandaag in zijn persconferentie, twee dagen voor de Clasico van paars-wit bij Standard, een update gegeven rond de blessures van Rode Duivels Vincent Kompany en Nacer Chadli. Het duo kon vandaag een deel van de training afwerken, maar blijft onzeker. "We bekijken het dag per dag", bleef Vercauteren op de vlakte. "We weten niet of Kompany en Chadli fit zullen zijn zondag", begon de T1 van de Brusselaars. "Ze deden vandaag een deel van de training mee, maar wel op een gecontroleerde manier. We wachten af voor zondag. We willen hen ook niet vroeg in de match verliezen. Door te snel te hervatten kunnen ze hervallen en creëren we grotere problemen. Wat Vincent betreft ben ik zelf ook verrast dat het zo snel gaat. We hadden niet verwacht dat hij deze week al zo dichtbij de selectie zou staan. Zijn herstelproces gaat sneller dan verwacht. We hebben hem vandaag zelfs al een beetje moeten afremmen."

Vercauteren werd uiteraard ook naar commentaar gevraagd op de open brief die de club donderdag publiceerde. Daarin werd onder meer geschreven dat een landstitel pas in 2022 het doel is. "Ik heb de brief ondertekend, ik sta hier dus voor honderd procent achter", aldus de coach. "Verder wil ik hier geen commentaar op geven. Er moet ook niet te veel over gesproken worden, er moet vooral veel gedaan worden. Het maakt deel uit van ons werk als team. Ik was hiervan al op de hoogte voor ik bij de club kwam. De brief brengt ook geen extra druk naar voren. Op Anderlecht is er altijd druk, maar die moet je kunnen omzetten in positieve energie."

Voor de clash van zondag bij Standard bleef Vercauteren voorzichtig. "De uitschakeling van Standard in de Europa League is zeker geen voordeel voor ons. Ze kunnen vertrouwen halen uit hun sterk parcours. Ze waren per slot van rekening toch dichtbij de volgende ronde. Bovendien wil Standard na een tik vaak juist reageren. Ook de afwezigheid van Carcela en (mogelijk) Mpoku hoeft geen nadeel te zijn. Standard heeft voldoende kwaliteit om hun schorsingen op te vangen."

bron: Belga