"VS en China hebben voorlopige handelsdeal"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Verenigde Staten en China hebben een principe-akkoord gesloten over een voorlopige handelsdeal. President Donald Trump moet nog zijn handtekening zetten onder de overeenkomst. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Mogelijk kan later op de dag een formele aankondiging van het Witte Huis komen.

Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een "grote deal" met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde 'fase 1-deal', die de opmaat moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten.

Komende zondag zouden nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen ingaan. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden deze te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen.

bron: Belga