Europa League - Jess Thorup wil het positieve onthouden na wisselvallige match: "Historische campagne"

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent-coach Jess Thorup zakte met gemengde gevoelens af naar de persbabbel na afloop van de laatste groepswedstrijd in de Europa League. Gent won na een degelijke eerste helft, maar een zeer zwakke tweede helft, met 2-1 van Oleksandriya. "Dit was onze twaalfde Europese wedstrijd dit seizoen en we verloren nog niet", stak Thorup positief van wal. "Over de wedstrijd van vandaag valt veel te zeggen. De tweede helft was inderdaad niet goed, maar voor rust was het wel erg goed. We hadden de partij toen al moeten beslissen en meer dan twee keer scoren. Mijn team heeft kwaliteit genoeg. Ik vond het een heel vreemde wedstrijd, met twee totaal verschillende helften. Maar we moeten het positieve onthouden. Voor de club AA Gent is deze groepswinst een enorme prestatie. In de volgende ronde wordt het alleen maar lastiger. Makkelijke tegenstanders zijn er niet meer in deze fase."

Toch gaf de Deen wel nog mee welk team zijn voorkeur wegdraagt. "Ik heb gezien dat een duel met FC Kopenhagen mogelijk is. Dat zou voor mij persoonlijk wel een heel mooie ervaring zijn, tegen een team uit mijn thuisland. Maar zij zijn ook zeker niet te onderschatten. Kopenhagen is bovendien een team met veel Europese ervaring."

Aan de andere kant had Thorup ook al enkele teams gezien die hij liever niet zou treffen. "Dan denk ik aan Ludogorets of een nieuwe trip naar Roemenië (eerder speelde Gent in de voorrondes al tegen Viitorul Constanta, red.), met Cluj", besloot de Deen al lachend. "Maar we moeten nu nog niet te veel bezig zijn met die loting van maandag. We gaan eerst even vieren. De komende tegenstander is nu even niet het belangrijkste."

bron: Belga