Clasico Standard-Anderlecht kleurt affiche van negentiende speeldag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kortrijk en Moeskroen trappen morgenavond speeldag negentien in de hoogste voetbalklasse op gang. Dé affiche van dit weekend is het duel zondagnamiddag op Sclessin tussen Standard en Anderlecht. De Rouches, derde met 34 punten, zijn op basis van het klassement uitgesproken favoriet tegen Anderlecht. Paars-wit leek onder Frank Vercauteren begonnen aan de weg terug naar boven, maar haalde in de laatste drie duels amper 2 op 9. De vorige uitwedstrijd eindigde op een pijnlijk 3-2 verlies in Oostende.

Anderlecht zal wel frisser aan de wedstrijd kunnen beginnen aangezien Standard vanavond nog vol aan de bak moet in de Europa League tegen Arsenal. De Rouches missen bovendien hun geschorste sterkhouders Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela. Bij Anderlecht is het afwachten of er iemand uit de flink gevulde ziekenboeg (o.a. Kompany, Chadli, Sandler) wordt gerecupereerd.

Zowat anderhalf uur nadat in Luik is afgefloten, wordt in Jan Breydel afgetrapt in de partij tussen competitieleider Club Brugge en KV Mechelen (18u). Blauw-zwart was gisteravond een maat te klein voor Real Madrid, maar door het verlies van Galatasaray in Parijs overwintert de ploeg van Clement toch, waarmee de Europese doelstelling werd behaald.

Club heeft in de stand, met nog een inhaalmatch tegen Charleroi tegoed, een ruime voorsprong van 7 punten op Gent. De Buffalo's spelen net als Standard deze avond nog Europees, thuis tegen het Oekraïense Olexandriya, maar zijn in tegenstelling tot de Rouches wel al zeker van kwalificatie. Zondagavond trekken de troepen van Jess Thorup naar Oostende.

Kampioen KRC Genk krijgt zaterdagavond voor eigen pubiek een uitgelezen kans om de teleurstellende Champions Leaguecampagne door te spelen met een overtuigende prestatie tegen staartploeg Waasland-Beveren. Rode lantaarn Cercle Brugge, de enige ploeg die in het klassement nog achter de Waaslanders staat, wacht een lastige verplaatsing naar Charleroi. Antwerp (tegen Eupen) en Zulte Waregem (tegen STVV) mikken voor eigen toeschouwers op een driepunter.

bron: Belga