Negen gemeenten krijgen subsidie om schoolomgevingen veiliger te maken

Negen gemeenten krijgen subsidie om schoolomgevingen veiliger te maken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kent negen bijkomende gemeenten een subsidie toe voor het veiliger maken van 21 schoolomgevingen. De Open Vld-minister roept andere gemeenten op ook gebruik te maken van het subsidiekanaal. Vlaamse gemeenten kunnen subsidies aanvragen voor projecten die de verkeersveiligheid van schoolomgevingen verbeteren. Het moet daarbij gaan om snel uitvoerbare maatregelen zoals verkeerssignalisatie of kleine infrastructurele maatregelen.

Vlaams minister Peeters heeft nu aan negen bijkomende gemeenten een subsidie toegekend. Het gaat om Beveren, Borgloon, Gistel, Izegem, Meulebeke, Opwijk, Wemmel, Wielsbeke en Zwevegem. Met de middelen kunnen de gemeenten 21 bijkomende schoolomgevingen veiliger maken.

In totaal heeft de Vlaamse overheid al aan 33 gemeenten zo’n subsidie toegekend, samen goed voor maatregelen in 138 schoolomgevingen.

“Meer en meer gemeenten vinden de weg naar deze subsidie”, zegt minister Peeters. “Een 30-tal gemeenten heeft nog een aanvraag lopen. Ook in de komende weken zullen er dus nog subsidies kunnen worden toegekend”, zegt de Open Vld-minister. Zij wijst er nog op dat de Vlaamse regering voor 2020 opnieuw een budget van 10 miljoen euro heeft uitgetrokken. “Ik roep alle steden en gemeenten op om na te gaan welke maatregelen ze kunnen invoeren”.

bron: Belga